Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Dogodivščine na avtocesti: Hrvat v nasprotno smer, Italijan vzvratno, Argentinca s kolesi

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
Včeraj dopoldne so novomeški policisti iskali voznika, ki je okrog 10. ure vozil po napačni strani avtoceste iz smeri Obrežja proti Drnovem. Našli so ga. Slovenski policisti te dni obravnavali še več tovrstnih prekrškov na avtocesti.

Na podlagi opisa vozila so policisti voznika izsledili in ugotovili, da gre za 71-letnega voznika, državljana HRvaške, ki je sprva pravilno peljal iz smeri Čateža proti Drnovem. Kot je povedal policistom, se je že med vožnjo spomnil, da nima vinjete, zato je polkrožno obrnil in do izvoza avtoceste vozil v napačni smeri.

Policisti so voznika zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa predali v takojšnji postopek  na Okrajnem sodišču v Brežicah. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotni smeri. Za kršitev zakon določa globo najmanj 1200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Še dva v napačno smer

Včeraj dopoldne je Prometno informacijski center voznike opozarjal še na enega voznika, ki se je dopoldne vozil v napačni smeri, in sicer na primorski avtocesti.

Danes dopoldne pa se je voznik rdečega clia v napačno smer podal na pomurski avtocesti med Senarsko in Dragučovo v smeri Maribora.

K sreči so vsi trije primeri vožnje v napačni smeri minili brez posledic.

Zgrešil odcep, do njega zapeljal z vzvratno vožnjo

 O kršitvi na avtocesti poročajo tudi s Primorske. Na avtocesti Bivje - Kozina, pred predorom Dekani je vzvratno proti Bivju vozil italijanski osebni avto bele barve. Policisti so vozilo izsledili na pasu za počasna vozila. Ugotovili so, da je 71-letni Italijan vozil po hitri cesti od Kopra proti Črnem Kalu, ko je pred predorom Dekani ugotovil, da je zgrešil pot za Italijo, zato je po pasu za počasna vozila začel voziti vzvratno.

Obravnavali še kolesarja

Novomeški policisti so včeraj kaznovali še dva kolesarja, ki sta se znašla na avtocesti; izkazalo se je, da sta bila kolesarja 34- in 38-letna argentinska državljana, ki so jima policisti izrekli globo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:00 01.avgust 2015.

    Tale dudek je predhodnica invazije dudekov,ki nas bodo uničili z vožnjo po nasprotnem voznem pasu na AC! :))))Sicer je pa zanimivo to,da je tko star dudek sploh našel rikverc in ga tudi uporabil.

  • Johan Spohan 17:15 30.julij 2015.

    So Tudžmančki v saboru že sklenili, da je vožnja po napačni smeri za Hrvate dovoljena in da ne priznavajo slovenskih zakonov.

  • Avatar mike1968
    mike1968 17:14 30.julij 2015.

    Človek sploh ne ve več, kaj bi še rekel. Ljudje, vozniki so očitno popolnoma zmedeni in ne znajo več voziti. Res pa je, da so oznake na vstopih na AC včasih res dvoumne.