Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Dojenčici dajala metadon

Mala Holly. (Foto: Daily Mail) Žurnal24 main
Britansko sodišče je na leto in pol zapora obsodilo par, ki je dojenčici dajal metadon, da bi jo pomiril.

Holly je bila stara le 14 mesecev, ko je umrla. Obdukcija je sicer pokazala, da je bil vzrok smrti hud primer ošpic, a v njeni krvi so našli tudi metadon. 28-letna narkomanka Bonny Richards in njen 32-letni partner, prav tako narkoman John Davies, ki sicer ni bil oče dojenčice, sta policiji sprva lagala, da ne vesta, kako je metadon prišel v otrokov sistem.

A preiskava je pokazala, da sta z metadonom "mirila" otroka, poroča Daily Mail. "Ko so Holly rasli zobki, ji je Bonny Richards dlesni natirala z metadonom,“ je na sojenju povedal tožilec Richard Smith.

Sodnik John Royce je sicer v sodbi povedal, da ve, da metadon ni razlog za smrt male Holly, vendar je Richardsovi in Daviesu vseeno očital, da bi morala vedeti, da je metadon izredno nevaren za dojenčico. "Žalostne noči, ko je mala Holly umrla, je bila nemirna. Vi, Davies, ste ji dali metadon," je opozoril Royce.

Richardsovo je obsodil na 15 mesecev zapora, Daviesa pa na 18 mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.