Slovenija > Črna kronika
188 ogledov

Dolenjska: omamili, med seksom fotografirali in izsiljevali

seks Shutterstock
Po tem, ko ga je neznana ženska pod pretvezo zvabila v stanovanje in omamila, so od njega v zameno za fotografije njunega spolnega odnosa zahtevali 50 tisoč evrov. Kriminalisti so tri člane hudodelske združbe, ki je kaznivo dejanje izvedla, že prijeli.

Novomeški in ljubljanski kriminalisti so 28. marca na parkirnem prostoru v okolici Grosuplja prijeli tri člane hudodelske združbe in jim odvzeli prostost. Preiskovalni sodnik je zoper dva odredil pripor.

V sredini marca 2012 je za zdaj neznana osumljenka oškodovanca s pretvezo zvabila v stanovanje in ga omamila z neznano snovjo.

Nekaj dni kasneje je z oškodovancem navezal stik 36-letni osumljenec z območja Kočevja. Osumljenec mu je ob srečanju izročil fotografije, ki kažejo na spolni odnos med oškodovancem in neznano žensko. Osumljenec je v zameno za fotografije od oškodovanca zahteval 50 tisoč evrov. Kasneje pa so ga izsiljevali tudi ostali osumljenci.

Slovensko-bosanska naveza

Novomeški kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da so se z namenom izsiljevanja v hudodelski združbi združili 38-letni osumljenec iz Črnomlja, 36-letna osumljenka iz Novega mesta, 36-letni osumljenec iz Kočevja, 37-letni osumljenec iz Bosne in Hercegovine in neznana storilka.

Za izvedbo kaznivega dejanja so imeli osumljenci razdeljene vloge, njihov namen pa je bil izsiljevanje oškodovanca z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi.

Komentarjev 1