Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Dolsko: umoril ga je zaradi denarja

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nove podrobnosti umora v Podgori pri Dolskem: 31-letnik je starejšega moškega večkrat zabodel zaradi denarja. Storilcu, ki so ga policisti prijeli peti dan po umoru, grozi 15 let zapora.

Kot so pojasnili na PU Ljubljana, je 31-letni osumljenec iz okolice Ljubljane prišel v četrtek 24. februarja okoli pol osme ure zvečer k omenjenemu moškemu, da bi si izposodil denar.

Moški je nekaj denarja osumljencu sicer posodil, vendar temu to ni bilo dovolj, zaradi česar je med žrtvijo in storilcem prišlo do prepira in prerivanja.

Osumljeni je žrtev, ki se je sicer aktivno upirala, z nožem večkrat porezal po telesu in jo nato tudi večkrat zabodel. Zaradi upiranja žrtve se je poškodoval oziroma porezal tudi osumljenec.

Slednji je po umoru peš zapustil kraj dejanja in odšel do vozila, parkiranega v bližini. Z vozilom se je odpeljal nazaj do stanovanjske hiše, v kateri je storil umor, iz predala nočne omarice vzel denarnico z vsebino in se odpeljal s kraja dogodka.

Peti dan po umoru, prvega marca, pa so policisti osumljenca izsledili na njegovem domu okoli pol enih popoldne. Naslednji dan ga je zaslišal preiskovalni sodnik, ki je zoper 31-letnika odredil pripor.

Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen najmanj 15 let do trideset let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.