Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Domačini čakali, tujci vezali

požig čolnov, Ankaran
1/22
Žurnal24 main
Policisti uradno še vedno ne vedo, kaj je vzrok za požar, ki je zgodaj zjutraj zajel dva čolna in jadrnico pri Ankaranu. Medtem vse glasnejše govorice, da gre za požig zaradi privezov.

Gasilcem je ogenj, ki je zajel dva čolna in jadrnico, uspelo pogasiti, medtem pa policisti vzrok požara še ugotavljajo.

Neuradno smo izvedeli, da so lastniki čolnov iz notranjosti Slovenije. Prav tako so se ob robu dogodka nekateri domačini spraševali, ali je bil požig morda podtaknjen, in sicer kot opozorilo številnim uporabnikom privezov, ki naj ne bi izpolnjevali pogojev za pridobitev komunalnih privezov. Pogoj za slednjega je stalno prebivališče v Kopru najmanj pet let, nekateri čolni pa naj bi komunalni privez imeli pisan na fiktivni naslov.

Eden od požganih motornih čolnov je po besedah lastnika vreden 50 tisoč evrov in ga je rabljenega kupil v ZDA. Ravno danes se je z družino želel odpraviti z barko na dopust, a jim je načrte požig preprečil.

Na policijski upravi v Kopru uradnih informacij v zvezi s požarom še nimajo, saj je policijski ogled še v teku, nove podrobnosti naj bi dobili okrog 13. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.