Slovenija > Črna kronika
5728 ogledov

Drama na sotočju Drave in Dravinje, 11 ljudi je iz vode reševalo 73 gasilcev

Eko Drava
1/2
Idealia
V bližini naselja Dravci v občini Videm na sotočju rek Dravinje in Drave so se v nedeljo okoli 19.40 prevrnili trije čolni, na katerih je bilo 11 ljudi.

Ponesrečenim so prvo pomoč nudili gasilci, dve osebi pa so reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico. Kot so v današnjem poročilu navedli na Centru za obveščanje Republike Slovenije, so se čolni prevrnili zaradi visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic. Vsi, ki so bili na čolnih, pa so se znašli v vodi.

"Včeraj popoldne se je skupina 11 odraslih in otrok, z napihljivima ploviloma (dva kanuja in čoln), spustila po reki Dravinji. Med plutjem po Dravi je oba kanuja prevrnilo, štiri osebe, ki so bile na čolnu, pa so skočile v Dravo, da bi pomagale drugim pri reševanju. K sreči so se vsi uspeli rešiti. Poškodovanih, po doslej zbranih informacijah ni bilo, dve osebi pa sta bili preventivno odpeljani  v bolnišnico. Policisti PP Podlehnik dogodek še intenzivno preiskujejo, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin," so danes sporočili z mariborske policijske uprave. 

Pri iskanju in reševanju na reki na dolžini sedmih kilometrov je sodelovalo 73 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba. Kot so zapisali, so se ponesrečeni iz reke rešili sami. Prvo pomoč pa so jim nudili gasilci.

O dogodku so obvestili vse pristojne službe.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.