Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Dražba Šarićevih premičnin rekordna

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Predmeti, ki so jih policisti zasegli narkokralju Darku Šariću in jih prodali na licitaciji, so dosegli neverjetne cene. Navaden sesalnik so prodali za več kot 670 evrov.

Licitacija zaseženih premičnin Darka Šarića iz njegove vile v bližini Novega Sada so šle za med. Večino so prodali za dvakrat višjo ceno od izklicne, nekatere celo za 10-krat višjo.

Za sesalnik je država postavilo izklicno ceno 19 evrov, kupec je zanj plačal 675 evrov. Za kolo je novi lastnik namesto 10 evrov odštel 230 evrov, cena elektronskega pikada se je s 145 povzpela na 580 evrov.

"Zanimanje za to dražbo je bilo neverjetno," je za srbski Press povedal direktor direkcije za upravljanje z odvzetim premoženjem Jugoslav Stojiljković.

V državno blagajno je tako namesto predvidenih 45 tisoč evrov kanilo 80 tisoč evrov.

Kupcem je sicer zagotovljena anonimnost že zaradi varnosti, ker verjetno Šarić ni navdušen nad razprodajo njegovega premoženja, po drugi strani pa je bilo več sto ljudi, ki jih je pritegnila dražba, priča, kako so kupci odnašali Šarićeve stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.