Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Drevo zadelo delavca, ki je utrpel hude poškodbe

podiranje drevesa Shutterstock
Med podiranjem dreves se je hudo poškodoval 47-letni delavec.

V soboto dopoldne se je pri delu v gozdu pod vasjo Livek hudo poškodoval 47-letni delavec iz Zgornjega Posočja. V soboto zjutraj je skupaj s 45-letnim sodelavcem za eno od lokalnih gospodarskih družb sekal les v gozdu med naseljem Idrsko in livek, v kraju imenovanem Pekel. 

45-letni moški je okoli 9.40 z motorno žago podiral 20 metrov visoko drevo. To je padlo na že druga podrta drevesa, pri čemer je eno od podrtih dreves premaknilo v smeri 47-letnega delavca in ga zadelo. Delavec je padel po tleh in huje poškodovan obležal. Sodelavec je nemudoma poklical pristojne reševalne službe. 

Poleg policistov PP Bovec so posredovali tudi reševalci iz tolminskega zdravstvenega doma in člani Gorske reševalne službe Tolmin. Gozdarja, ki je utrpel hude poškodbe več notranjih organov in glave, so z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Policisti so o nesrečei obvestili okrožno sodišče, pristojno državno tožilstvo in pristojno inšpekcijsko službo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.