Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Droge prodajali kar preko spleta

računalnik Žurnal24 main
Policiji iz več držav je uspelo, da so v okviru dveletne preiskave razbili mednarodno združbo, ki je prek svetovnega spleta prodajala drogo. Pri tem so aretirali 15 ljudi. Združba je drogo prodajala prek spletne strani Farmer's Market.

Med letoma 2007 in 2009 naj bi skupina dobila več kot pet tisoč naročil za različne narkotike v vrednosti najmanj milijon dolarjev. Skupino naj bi vodil Nizozemec, 42-letni Mark Willems, ki so ga aretirali včeraj na njegovem domu na Nizozemskem.

Pred časom so aretirali že sedmerico, poleg Willemsa pa so na Nizozemskem in v Ameriki včeraj aretirali še sedem članov. Pri tem je policija zaplenila nekatere vrste mamil, med drugim halucinogene gobe, hašiš, marihuano, ekstazi in LSD.

The Farmer's Market naj bi vodilo osem ljudi, ki so bili povezani s prodajalci iz 34 držav. Za nakup drog so prejemali različna plačila. Denarna nakazila so potekala tudi prek sistema Western Union in PayPal.

Spletna stran za prodajo drog je imela več tisoč registriranih uporabnikov, preiskovalcem pa je uspelo identificirati vse kupce, tako v vseh državah ZDA kot ostalih 34 državah.

Razpečevanje in pranje denarja

Obtožnica osmerici očita zaroto pri razpečevanju prepovedanih substanc ter pranje denarja. Nekateri so tudi obtoženi razpečevanja LSD in sodelovanja v kriminalni združbi. Če jih bodo spoznali za krive, vsem grozi dosmrtni zapor.

"Nezakonita prodaja mamil zdaj seže v vsak kotiček sveta, tudi na naše domače računalnike. A tudi zakon seže tako daleč," je v sporočilu za javnost zapisal tožilec Andre Birotte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.