Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Drogo skrivali v grobu romskega otroka

pokopališče Shutterstock
Novomeški kriminalisti so zaključili dlje časa trajajočo preiskavo, v okviru katere so priprli tri osumljence iz okolice Novega mesta.

Kriminalisti so ugotovili, da je kriminalna združba pod vodstvom 56-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta preprodajala predvsem heroin in kokain na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Prepovedano drogo so skrivali in hranili pod ploščo nagrobnika na enem izmed pokopališč v Novem mestu.

"Policisti so pod kamnito ploščo našli in zasegli 302,13 gramov heroina," pove Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Dva priprta, tretjo izpustili

Policisti so v okviru preiskave priprli 25-letno žensko ter 29-letnega in 56-letnega moškega. Slednji naj bi tudi vodil kriminalno združbo. Žensko so policisti po 48-tih urah izpustili, moška pa so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper oba podredil pridržanje.

Kriminalisti so med preiskavo zbrali dokaze za več kot 50 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, pa tudi za kaznivo dejanje skrunitve groba.

Osumljence so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, 56-letnika pa tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj. Vsi so bili zaradi omenjenih kaznivih dejanj že pravnomočno obsojeni.

O primeru smo že poročali marca letos, ko so policisti preiskovalni grob otroka na pokopališču Prečna pri Novem mestu.

Komentarjev 1
  • patron 13:43 15.september 2015.

    pokopališče Prečna.....