Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Drogo skrivali zakopano v gozdovih

Zasežena konoplja. (Foto: PU Kranj) Žurnal24 main
Zaključena preiskava. Šest osumljenih skupno storilo 43 kaznivih dejanj, štirje osumljeni ostali v priporu. Policisti zasegli konopljo in kokain.

 

Minuli četrtek se je odvilo sklepno dejanje večmesečne preiskave kriminalistov in policistov Policijske uprave Kranj. Preiskovali so dejanja, povezana s prometom s prepovedanimi drogami.

 

V zaključni akciji je sodelovalo 50 kriminalistov, policistov in policistov s službenimi psi. Zasegli so dober kilogram konoplje, produkte konoplje, heroin, snovi za redčenje prepovedanih drog ter nekaj predmetov, za katere sumijo, da izhajajo iz drugih kaznivih dejanj.

V četrtek so tako opravili 50 hišnih in osebnih preiskav pri osumljencih, starih od 30 do 48 let, ki prihajajo iz Kranja, Radovljice in Jesenic.

 

Drogo zakopali v gozdu
V osemmesečni preiskavi so policisti odkrili, da je združba organizirala lastno mrežo prekupčevalcev. Droge pa niso hranili doma, pač pa so jo zakopali na različnih mestih v gozdovih v okolici Kranja.

Štirje v priporu
V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je šest osumljenih skupno storilo 43 kaznivih dejanj. Včeraj je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Kranju zaslišal štiri osumljene, za katere je tudi odredil pripor.

Prvoosumljeni je v obdobju osmih mesecev s preprodajo heroina zaslužil okoli 17.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.