Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Drsna ograja pokončala dve deklici

Semelia je bila prva žrtev, le nekaj dni za njo je umrla še Karolina. (Foto: Sky Žurnal24 main
V Veliki Britaniji so v enem tednu zabeležili kar dve smrti otrok zaradi električnih drsnih ograj pred stanovanjskimi stavbami. Vrata so stisnila dve deklici.

Petletna Karolina se je igrala pred trinadstropno stanovanjsko hišo v Južnem Walesu, ko jo je električna drsna ograja pritisnila ob steber. Deklica je umrla nekaj ur kasneje v bolnišnici.

Priča tragedije Elvet Morgan je povedala, da se je deklica igrala z mačko. Eden od avtomobilov je zapustil parkirišče in ograja je začela drseti, da bi se zaprla. Karolina je, kot kaže, ravno takrat prišla med ograjo in steber, ob katerega jo je pritisnilo.

Tragedija je znova sprožila zgražanje, zakaj sploh potrebujejo elektronsko ograjo pred stavbo, ki je v okolju, kjer sploh ni kriminala. Mestni svetnik Peter Foyle je že večkrat opozoril, da bi bila dovolj navadna ograja, ki bi jo zaklepali.

Dokler policija ne razišče vseh okoliščin, ograja ostaja odprta.

Le nekaj dni pred smrtjo Karoline se je enaka tragedija zgodila v Manchestru, poroča Sky News. Šestletna Semelia se je s prijateljico igrala na parkirišču, ko jo je prav tako ob steber pritisnila drsna elektronska ograja. Iz primeža so jo rešili šele policisti, a je bilo za Semelio že prepozno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.