Slovenija > Črna kronika
19899 ogledov

Družinska tragedija: Nepokretno Pepco zabodel vnuk, policija ga je izsledila

Rakova jelša-Pepca D. M.
Štiridesetletni Darko je po dejanju zbežal, a so ga policisti zjutraj prijeli.

V stanovanjski hiši na Rakovi jelši v Ljubljani se je včeraj nekaj po šesti zvečer odvila družinska tragedija. Štiridesetletni Darko je z "ostrim predmetom", kot je sporočila policija, najverjetneje nožem, zabodel lastno babico, 88-letno Pepco, ki je po naših podatkih povrh vsega še nepokretna. Njeno življenje je bilo ogroženo.

Pri njej kupovala sadike cela ulica

Policisti, ki so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 19. uro, so seveda takoj prihiteli na kraj in se tam zadržali dolgo v noč. "Toliko policije v naši ulici še nisem videl. Šest ali sedem vozil in rešilec," nam je eden od sosedov pripovedoval danes zjutraj, ko je pred hišo ob križišču Poti na Rakovo jelšo in Delakove ulice spet stala policijska škoda. Preiskava namreš še poteka in tudi motiv za dejanje ni znan, je sporočil Tomaž Tomaževic z ljubljanske policijske uprave.

V resnici je znanega malo. V Delakovi ulici živijo večinoma priseljenci iz nekdanjih jugoslovanskih republik, a tudi redki "staroselci" so imeli s Pepco in njeno družino vsaj v zadnjih letih malo stikov. "Bolj kot ne smo se le pozdravljali na cesti."

V preteklosti, ko je bila Pepca še pri moči, je bilo drugače. "Bila je gospodinja in se je veliko ukvarjala z vrtom, sadike je pri njej kupovala cela ulica in po mojem še pol Ljubljane," je povedala ena od oddaljenejših sosed. "Res je, vedno sem šla k njej po paradajz," jo je dopolnila druga. "Toda potem je obležala, ne vem, ali zaradi bolezni ali starosti, in nisva se več videvali. Mož ji je pa umrl že dolgo nazaj."

Zjutraj prišel po pivo

Izvedeli smo, da v eni polovici dvojčka živi Pepca s starejšo hčerko in njeno družino, v drugi pa mlajša hčerka, prav tako s soprogom in otrokom. "Res nismo bili v kontaktih, a to so bili vedno urejena družina, nikdar nismo slišali, da bi bilo pri njih kaj narobe," je pojasnil starejši prebivalec Delakove ulice.

Noben od sogovornikov pa ni vedel, če tudi Darko živi pri babici. "Spomnim se ga, ko je še majhen skakal po vrtu, v zadnjih letih ga praktično nisem videvala. Morda celo živi kjer drugje," je pripomnila daljna soseda. "Več pa ne vem, da se je zgodila tragedija, sem izvedela šele, ko me je mož zvečer klical, da ne more domov zaradi policije."

"Midva z Darkom sva si po starosti bližje, a sva pred petnajstimi leti izgubila stike. Vem samo, da je enkrat skušal narediti samomor. Po tem sklepam, da je imel težave," pa je dejal možakar zgodnjih srednjih let.

Darka se morda še najbolj spominja prodajalka v bližnji trgovini, kamor je občasno zahajal, največkrat po pivo. Tudi včeraj zjutraj je bil tam: "Najprej je prišel brez denarja, kar se je zgodilo večkrat in je plačal kasneje. Tokrat je šel po evre in se vrnil po tri pive."

V preteklosti že nasilen

Bližnja soseda je po svojih besedah Darka večkrat videla vinjenega. V kakšnem stanju je bil med grozljivim napadom na staro mamo, bodo skušali ugotoviti kriminalisti, je pa po njem vsekakor zbežal. "Otroci, ki ne živijo več tukaj, so me klicali, naj iz previdnosti zaklenem vrata," je povedala še ena sogovornica.

Kot je javil Tomaž Tomaževic, so Darka danes zjutraj izsledili na območju Viča in se prijetju ni upiral: "Po do sedaj znanih podatkih je bil osumljenec v preteklosti obravnavan za eno kaznivo dejanje z elementi nasilja. O vseh okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo."

In še razveseljiva vest iz ljubljanskega Kliničnega centra: Pepca ni več v smrtni nevarnosti. 

Komentarjev 6
  • Kmodri 13:28 03.november 2023.

    Kje je ta psihopat prej živel?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:53 03.november 2023.

    Iz zapisanega sodeč bi rekel, da gre za brezdelneža, ki mu je babica, najbrž vsaj delno, financirala potrebe, tokrat pa je, zaradi takšnega ali drugačnega razloga, pipica presahnila... Predvidevam, da ta 40letnik ni odvisnik le od piva!?

  • Kmodri 11:41 03.november 2023.

    Da ni to tisti Darko, ki je po svojem fotru skakal toliko časa, da je revež izdihnil! Doma pa je bil iz Nove Gorice!