Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Družinska tragedija v Franciji

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na vrtu družinske hiše v Franciji našli trupla matere in njenih štirih otrok. Policija išče moža in očeta.

Francoska policija je na vrtu družinske hiše v mestu Nantes na zahodu države našla zakopana trupla štirih otrok in njihove matere. Trenutno išče očeta, 50-letnega Xavierja Duponta de Ligonnèsa, čigar bančna kartica naj bi bila dva dni nazaj uporabljena v kraju Fréjus pri Cannesu na južni francoski obali. Njegov avtomobil so našli parkiran pred hotelom v Roquebrune-sur-Argensu, kjer naj bi 14. aprila prenočil.

Formalno identifikacijo bodo potrdili šele po avtopsiji trupel, je za francoske medije povedal okrožni državni tožilec iz Nantesa, vendar vse kaže, da gre za trupla 49-letne Agnes in njenih treh sinov, starih 21, 18 in 13 let, ter 16-letne hčerke. Najverjetneje so bili ustreljeni.

Policija je trupla odkrila, potem ko so družino pogrešali od 5. aprila. V hiši so našli izpraznjene omare, vendar nobenih sledi nasilja. Družina je po besedah tožilca pred izginotjem pošiljala "dvoumna" sporočila.

Nenavadna sporočila
Ravnateljica šole, ki jo je obiskoval najmlajši otrok, je prejela sporočilo, da so otroka izpisali iz šole zaradi "nujnega dela in z njim povezano selitvijo v Avstralijo". Bližnjim so povedali, da je oče tajni ameriški agent in da bo kot zaščitena priča odšel na "pomemben proces, povezan z drogami".

Sosedje so policijo o dogajanju obvestili, potem ko so ugotovili, da je hiša več časa zaprta. Policija je najprej domnevala, da je družina izginila zaradi finančnih težav.

Sosedje so za radio RTL povedali, da so očeta pred dvema tednoma videli, kako je avtomobil napolnil s prtljago. Družino so opisali kot običajno katoliško meščansko družino brez kriminalne preteklosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.