Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

"Družinsko" nasilje duhovnika?

Zuanović kategorično zavrača vse obtožbe. Žurnal24 main
Hrvaško cerkev pretresa eden največjih škandalov. Župnik naj bi grozil ženski, s katero naj bi imel dva otroka.

Kazenska prijava zoper 48-letnega duhovnika Željka Zuanovića iz Rušćice v občini Klakar v bližini meje z BiH je bila po poročanju Jutarnjega lista vložena 8. decembra. Prijavila ga je deset let mlajša K. Z. iz Osjeka, s katero je po pisanju časnika v 15 let trajajoči izvenzakonski zvezi. V njej naj bi se rodila dva otroka, eden naj bi bil star devet, drugi pet let.

Ovadenega duhovnika so privedli na osješko-baranjsko policijsko upravo, a so kriminalistično preiskavo kmalu ustavili, ker so dobili navodila, da bo primer prevzel Oddelek za mladoletniško delikvenco pri hrvaškem ministrstvu za notranje zadeve, ki je odgovoren tudi za družinsko nasilje. Jutarnji list piše, da se je to zgodilo po posredovanju hrvaške Cerkve.

Kazensko ovadbo je K. Z. vložila v Zadru, kamor naj bi se zatekla zaradi župnikovega nasilnega vedenja. "Obrnila sem se na Karitas, a ker so me zavrnili, sem se oglasila v družinski svetovalnici v Zadru, da bi se pogovorila s psihologom," je za Jutarnji povedala K. Z. "Oni so vse prijavili policiji." V njenem mobilnem telefonu naj bi bilo več grozilnih sporočil, ki naj bi se nanašala na njuna mladoletna otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.