Slovenija > Črna kronika
48112 ogledov

Državni prvak nesojeno dekle 20-krat zabodel v glavo

Nož Profimedia
Na mariborskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje študentu Luki Gašpariču, obtoženemu poskusa umora mlade Mariborčanke.

Triindvajsetletni študent telekomunikacij Luka Gašparič iz Dogoš ni dobro prenesel ljubezenske zavrnitve. Dve leti mlajši Mariborčanki, ob kateri mu je igralo srce, je v preteklosti že poškodoval avto, v začetku lanskega septembra pa, tako narekuje obtožnica, skoval nepredstavljivo grozljiv načrt.

Luka Gašparič | Avtor: D. M. Luka Gašparič D. M.
Krike slišala sprehajalca

Potem, ko jo je začel zalezovati že julija in ji, brez zaželenega odziva, pošiljal eno SMS-sporočilo za drugim, jo je, spet po telefonu, obvestil, da ji je pri akvariju v mariborskem Mestnem parku pustil škatlo s pismi. Nasedla mu je in šla ponjo, ker ji je obljubil, da ga takrat ne bo tam, a naj bi se ji približal izza hrbta in jo presenetil, večkrat zabodel v trebuh, kar dvajsetkrat v glavo ter ji s kuhinjsko sekiro še odsekal palec. K sreči sta njene krike slišala sprehajalca, na običajni obhod pa je ravno prišla še policijska patrulja.

Štajerko, ki je bila v smrtni nevarnosti, so zato pravočasno odpeljali v bolnišnico. Napadalec se je zatem vrnil na kraj zločina, saj je tam pozabil nahrbtnik, in zgrabili so ga policisti.

Zavrnil kazen 17 let zapora

Od takrat je v priporu. Vodja tožilstva Darko Simonič je prepričan, da je Gašparič hotel študentko umoriti in bi mu to tudi uspelo, če ne bi nihče slišal njenega vpitja. Ob priznanju krivde na junijskem predobravnavnem naroku mu je "ponudil" kazen 17 let zapora, a je ni sprejel.

Njegov zagovornik, odvetnik Žiga Podobnik, je doslej že dosegel, da so iz sodnega spisa izločili dva dokaza, mobilni telefon in oblačila, zasežena ob prijetju. Takrat naj ga namreč, neuradno, policisti naj ne bi seznanili z njegovimi pravicami.

Ima fotografski spomin

Danes se je Gašparič  pred sodnim senatom, ki ga vodi sodnica Danila Dobčnik Šošterič, izjasnil, da razume obtožnico, vendar se še ne bo zagovarjal – morda bo to storil na katerem od naslednjih narokov. Že v preiskavi pa je povedal, sta se z dekletom družila nekaj mesecev, bila dva tedna par, a je imela težave, o katerih da mu je neprestano tožila. Skušal naj bi ji pomagati, nazadnje pa je ugotovil, da je bolje, če gresta narazen, čemur naj bi se ona uprla. Da bi jo odvrnil od sebe, naj bi jo skušal prestrašiti, ob njenih krikih pa ga je zapustil spomin.

Danes so zaslišali tudi oškodovanko, na njeno prošnjo za zaprtimi vrati. Sojenje se bo nadaljevalo ta teden.

Luka Gašparič je sicer veljal za nadarjenega dijaka, leta 2018 je tudi zmagal na državnem prvenstvu v pomnjenju: v 15 minutah si je zapomnil kar 406-mestno naključno število.

Komentarjev 10
  • Idioti 12:38 20.december 2023.

    In kakšne pravice naj bi imel nekdo , ki ve , da je padel v kazenski pregon . Taki imajo srečo , da ostanejo nepoškodovani po prihodu policije , ne pa da imajo kakršnokoli pravico . Samo do molka in ...prikaži več nič drugega ! Jaz jim bi dal še pravico do pendreka !

  • Idioti 12:35 20.december 2023.

    Fuknjen že iz otroštva !

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 18:49 19.december 2023.

    On je zgolj produkt, degeneriranega semena. Ne, ni vsak odrasel primeren za reprodukcijo.