Slovenija > Črna kronika
97 ogledov

Drzne tatvine po Sloveniji

vlom vlomilec Profimedias
Policisti so imeli včeraj veliko dela tudi z drznimi tatvinami, ki so se dogajale v času, ko so bili ljudje doma.

Vlomilci postajajo vse drznejši, kažejo policijska poročila. Včeraj zvečer so Sevniški policisti prejeli sporočilo, da dva nepridiprava nadlegujeta stanovalce v enem izmed stanovanjskih blokov. Pri sebi sta imela tudi nož in leseno palico. 

Policisti so kmalu za tem prijeli 38-letnega in 30-letnega moškega. "Na podlagi opravljenih razgovorov in zbranih obvestil so ugotovili, da sta osumljenca vlomila v več kletnih prostorov stanovanjskega bloka in odtujila suhomesnate izdelke, obutev in alkoholne pijače," sporočajo s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Oba osumljenca sta stara znanca policistov, saj so ju že v preteklosti obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. "Po zaključeni preiskavi so ju ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj velike tatvine in kršitve nedotakljivosti stanovanja," dodajajo.

Zamotili so oškodovanca 

Včeraj popoldan pa so bili o dveh drznih tatvinah, ki sta se zgodili na območju Grosuplja in Ljubljana Moste, obveščeni tudi na PU Ljubljana. V enem primeru so se k stanovanjski hiši približali trije moški in se pri stanovalcih zanimali za odpadne kovine. Oškodovanca so s tem zamotili, da ni posvečal pozornosti okolici in drugim storilcem. Tako je eden izmed storilcev vstopil v objekt in pokradel vrednejše predmete. Podobno se je zgodilo tudi v primeru druge tatvine, le da so se moški na začetku zanimali za nakup drv in ne za odpadne kovine. 

"Svetujemo skrajno previdnost v primeru nenajavljenega obiska večih oseb. Razlogi s katerimi želijo preusmeriti pozornost so različni od tega, da se zanimajo za nakup drv, živali, odpadnih kovin ..." pravijo na PU Ljubljana. Opozarjajo, da moramo imeti pod nadzorom osebe, in naj jih brez potrebe ne vabimo v prostore in naj vedno zaklenemo hišo, objekt ... Ključ moramo vzeti vedno s seboj, četudi "stopimo samo za vogal"

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 17:23 22.marec 2015.

    Kaj pa serijski vlomilci iz tujine (najbrž romuni, bolgari ali kaj podobnega), ki se lotijo cele vasi, kradejo orožje, razbijejo sefe, itd. To niso posamezniki, to so skupine. Vozijo se okoli s kakšnimi ukradenimi audiji, seveda z ukradenimi tablicami. Nekateri ...prikaži več kraji, ki so bili še donedavnega kolikortoliko varni, so postali tarče teh specialcev. Informacije niso izmišljene, dogajalo se je zadnjo zimo tudi v moji bližini. Znanca ni bilo par ur doma, pa so mu okradli nekaj tisoč evrov. Samo za nekaj ur. Mediji o tem ne poročajo kaj dosti, policija še manj, ker se pač ne more pohvaliti s svojimi neuspehi in nesposobnostjo. Skrbi me, kaj še bo, kako bomo poskrbeli za varnost.

  • PasjiDrekiVsepovsod 06:29 21.marec 2015.

    Cigoti?