Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Duhovnik ni zlorabljal

Duhovnik Shutterstock
Vrhovno sodišče je kot neutemeljeno zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti v primeru oprostitve duhovnika Slavka Štefka.

Zahtevo so vložili ptujski tožilci po tem, ko je Štefka mariborsko višje sodišče oprostilo obtožb o spolnem napadu na osebo, mlajšo od 15 let, poroča današnji Dnevnik.

Obtožen spolnega napada na tri dekleta


Sodni postopek zoper Štefka se je začel novembra 2009, župnik s Polenšaka pa je bil obtožen spolnega napada na tri mladoletna dekleta. Okrožno sodišče na Ptuju ga je obsodilo na pogojno zaporno kazen 17 mesecev s preskusno dobo petih let. Višje sodišče v Mariboru pa je nato decembra lani odločilo o pritožbi Štefka zoper sodbo in ga oprostilo.

Takrat so na temelju oprostilne sodbe prenehali tudi vsi razlogi za prepoved opravljanja verouka ali drugih cerkvenih verskih programov ob prisotnosti otrok oziroma mladoletnih oseb.

Vrhovno sodišče pravnomočne odločbe o oprostitvi ne bi moglo spremeniti, bi pa lahko ugotovilo, da je višje sodišče kršilo zakon. Vendar pa vrhovni sodniki kršitve zakonodaje niso ugotovili, še piše Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.