Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Dva Bolgara na veliko kradla kartice

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Policisti prijeli 36-letnega Bolgara, ki je s 25 različnimi karticami poskušal dvigniti denar na bankomatu.

Policisti PP Ljubljana Center so na Kotnikovi ulici v Ljubljani odvzeli prostost 36-letnemu državljanu Bolgarije, osumljenemu kaznivega dejanja uporabe ponarejenih bančnih in drugih kartic. Prijeli so ga med dvigovanjem gotovine na bankomatu. Pri tem so mu zasegli okoli 25 različnih kartic s ponarejenimi magnetnimi zapisi in nekaj sto evrov gotovine. Osumljeni bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s PU Ljubljana.

S PU Celje pa so sporočili, da so tudi oni zaradi suma storitve petih kaznivih dejanj uporabe ponarejene bančne, kreditne ali druge kartice po 247. členu kazenskega zakonika kazensko ovadili državljana Bolgarije.

Kot nam je povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič, so sicer ravno Bolgari zaradi tovrstnih dejanj pogosto pod drobnogledom policistov. Pri tem je dodala, da večinoma kradejo kartice drugih državljanov (denimo tujcev), tako da med zdaj zaseženimi karticami ni prav dosti slovenskih.

Ste videli nesrečo?
V soboto okoli 14.50 se je na regionalni cesti med Višnjo Goro in Ivančno Gorico zgodila prometna nesreča. Za zdaj še neznani voznik tovornega vozila je vozil proti Ivančni Gorici ter pri vožnji mimo 29-letnega kolesarja trčil vanj z naloženim tovorom. Po nesreči je kolesar padel po vozišču in utrpel lažje poškodbe, voznik pa je odpeljal naprej v smeri proti Ivančni Gorici.

Policisti prosijo vse očividce, naj se zglasijo na Policijski postaji Grosuplje (Taborska ulica 7) oziroma pokličejo na eno izmed telefonskih številk Policije: 113, anonimni telefon 080 1200 ali Policijsko postajo Grosuplje 01 78 18 380.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.