Slovenija > Črna kronika
124 ogledov

Dva mrtva na avtocesti

Nesreča pri Dragučovi
1/17
Fotosmedija
Žrtvi v nesreči tovornega priklopnega vozila in osebnega avtomobila.

Na štajerski avtocesti se je ob 11.15 pri razcepu Dragučova v smeri proti Avstriji oziroma Lendavi zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. "Udeleženi sta bili tovorno priklopno vozilo in osebni avtomobil, vsi tujih registracij," je povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Po besedah Vojka Bevka s Postaje prometne policije Maribor sta voznik in potnik v osebnem vozilu podlegla poškodbam na kraju nesreče. Več informacij ne more posredovati, saj preiskava še poteka.

Vodja akcije gasilcev Javnega zvoda za zaščito in požarno reševanje Matej Kraner nam je povedal, da je v nesreči osebni avtomobil skoraj do vetrobranskega stekla končal pod prikolico tovornjaka. "Najprej smo vozilo povlekli izpod prikolice, nato pa s tehničnim posegom še dve trupli. Lahko rečem, da je bil za nas to izredno zahteven tehnični poseg," je povedal za Žurnal24. O podrobnostih ni želel govoriti, dodal je le, da bi oko običajnega človeka težko preneslo posledice te res hude nesreče.

Cesta spet prevozna

Zaradi nesreče je bila na mariborski vzhodni obvoznici pred razcepom Dragučova nekaj časa zaprta polovica avtoceste v smeri Šentilja. Po podatkih promeno-informacijskega centra je cesta spet normalno prevozna.

Komentarjev 7
  • zdrej 11:19 07.maj 2014.

    Že mogoče, je pa vsekakor drugi del enaćčne, nepazljivost. Sicer pa nisi razložil, kako to veš!!??

  • Maxximus 07:50 07.maj 2014.

    Ma ste eni glupi ej...kdo pa vozi tovornjaku na odbijaču...sami sodni izvedenci ste eni mater...mene moti to, da če bi vsi tovornjaki imeli pod prikolico tako prečno štango kot jo imajo eni, ti naleti vozil od zadaj sploh ne bi ...prikaži več bli tako nevarni...tako pa cel avto pod prikolico potegne...kje si zdaj vrla "eu" s svojimi prepisi...aja, bi se kamionarji zbunli in bi zaprli cesto,bagra jedna! Če je voznik TV res stal oz. vozil rikverc-da sem sodnik mu dam 30 let aresta!

  • grdi 21:15 06.maj 2014.

    Nihče ni vozil nikomur za odbijačem...Voznik tovornega vozila je zgrešil odcep na avtocesti, ustavil, ter na voznem pasu pričel z VZVRATNO VOŽNJO. V tistem trenutku je prišlo do nesreče.Res da trenutek nepazljivosti, vendar kdo pa v vozilu včasih za ...prikaži več trenutek ni nepazljiv...še predvsem na monotoni avtocesti...