Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Dva pešca hudo poškodovana

Prehod za pešce Shutterstock
Včeraj sta se na območju Celja zgodili dve prometni nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana dva pešca. Policija opozarja na previdnost.

Tridesetletni voznik je z vozilom pripeljal iz smeri parkirišča na Ulici Dušana Kvedra in vozil proti regionalni cesti ter vozilo ustavil pred križiščem. Pri zavijanju v desno je bil pozoren le na vozila, ki so prihajala iz leve smeri, in je spregledal 60-letnega pešca, ki je iz desne smeri križišče prečkal na prehodu za pešce. V trčenju se je pešec hudo poškodoval, voznik, ki je vanj trčil, pa ga je takoj po nesreči odpeljal v zdravstveni dom, kjer so mu nudili prvo pomoč, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Tudi druga prometna nesreča se je zgodila na prehodu za pešce, in sicer nekaj po 15. uri, na prehodu za pešce v križišču Ceste v Trnovlje in odcepa za Celjske mesnine in Klasje v Celju. Tudi v tem primeru je prišlo do prometne nesreče, ker 82-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Mariborske ulice proti Trnovljam, na označenem prehodu za pešce 37-letni peški ni omogočil varnega prečkanja vozišča. Peška se je v prometni nesreči hudo poškodovala.

"Tako voznike kot pešce opozarjamo, naj bodo na prehodih za pešce pozorni," so še zapisali v sporočilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.