Slovenija > Črna kronika
2077 ogledov

Dve hudi nesreči na Tolminskem

jadralno padalo Shutterstock
V zgodnjem popoldnevu sta se zgodili dve hudi nesreči.

V obeh nesrečah sta bila udeležena jadralna padalca. V prvi se je zaradi zaprtja padala in posledično padca pri pristanku hudo poškodoval 53-letni jadralni padalec, državljan Poljske. V drugi pa je prav tako zaradi padca z jadralnim padalom pri Zatolminu umrl 27-letni Američan.

Ko je pristajal, mu je zaprlo padalo

Prva nesreča se je zgodila okrog 12.30 med krajema Poljubinj in Prapetno. Pri pristajanju na travniku je Poljaku zaprlo padalo, tako da je padel na tla s približno petih metrov višine. Pri tem se je hudo telesno poškodoval, reševalci so sumili na poškodbo hrbtenice, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kasneje pa zaradi potrjene poškodbe hrbtenice v ljubljanski klinični center.

Našel ga je naključni mimoidoči

O drugi nesreči jadralnega padalca so bili na PU Nova Gorica obveščeni ob 14. uri. Na makadamski cesti Zatolmin-Vodil vrh, na sicer težko dostopnem terenu so našli 27-letnega ameriškega jadralnega padalca, ki ni kazal znakov življenja.

Slednji je v skupini še s sedmimi prijatelji kot zadnji vzletel s Kobale. Med letom je iz doslej še neznanega razloga začel padati.

Prijatelji so ga začeli iskati, medtem pa je naključni najditelj obvestil policijo o najdbi pogrešanega jadralnega padalca.

Božnik je povedal še, da več podatkov o obeh nesrečah še nimajo, saj policija nesreči še preiskuje. Prav tako so obeh nesrečah obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.