Slovenija > Črna kronika
3609 ogledov

Dve leti jim je šlo super, pobasali so 52 tisočakov, potem pa …

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Kriminalisti so stopili na prste trem Primorcem, ki so prijavljali lažne prometne nesreče.

Ovadili so 34- in 40-letnika iz okolice Kopra ter 48-letnika iz Strunjana. "Ti so v sostorilstvu organizirali in omogočili lažne škodne dogodke, s pomočjo še petih osumljenk in štirih osumljencev, fiktivnih lastnikov osebnih avtomobilov, ki so nastopili kot povzročitelji ali udeleženci lažnih prometnih nesreč," so sporočili s koprske policijske uprave. Vsi so utemeljeno osumljeni storitve petih kaznivih dejanj zavarovalniških goljufij, za kar je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let.

Prijavila jih je oškodovana zavarovalnica. Policisti so pri osumljenih opravili hišne preiskave in "zasegli predmete, listine in elektronske podatke ter ugotovili, da so se osumljeni združili prav zato, da so goljufali in si pridobili protipravno premoženjsko korist. S tem ko so v letih 2019 in 2020 pri zavarovalnici vložili odškodninske zahtevke za lažne škodne dogodke in v teh lažnivo navedli kraj in čas prometne nesreče, so na tak način zavarovalnici povzročili veliko premoženjsko škodo ter si pridobili protipravno premoženjsko korist v višini približno 52.000 evrov".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 17:17 26.julij 2021.

    Toliko pokradejo in poneverijo ljudje okrog vlade vsako uro.....če imajo slab dan...

  • Avatar Leon
    Leon 13:09 26.julij 2021.

    Koliko so za služili na račun tisti ,ki jih nikoli ne boste dobili ? Mislim na tiste ,ki so svoja načela prodali za politični stolček .

  • lada 12:10 26.julij 2021.

    komuniste na pranger !