Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Dve motoristični nesreči ob Soči

policist motorist spretnostna vožnja Žurnal24 main
V manj kot uri sta se v Zgornjem Posočju na nevarnem cestnem odseku med Bovcem in Trento zgodili dve nesreči z udeležbo motoristov. V eni je motorist huje poškodovan. Na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil motorist.

Na številko 112 so ob 17:08 dobili klic, da je prišlo pri vasi Kal - Koritnica pri Bovcu do trčenja med motoristom in voznico osebnega avtomobila.

Po prvih podatkih, ki jih imajo na PU Nova Gorica, so udeleženi slovenski državljani, v trčenju pa se je motorist huje poškodoval in so ga s pomočjo helikopterske enote prepeljali v ljubljanski klinični center.

Okoli 40 minut kasneje se je v manj kot 10 kilometrov oddaljeni vasi Soča dlje proti Trenti zgodila še ena zelo podobna nesreča. Tudi v njej sta bila udeležena motor in osebni avtomobil. Italijanski motorist jo je odnesel z življenjsko nenevarnimi poškodbami, tako da so ga zdravstveni delavci zgolj pospremili do mejnega prehoda Robič, kjer so ga v oskrbo prevzeli italijanski reševalci.

Usodna nesreča Slovenca

Na hrvaški magistralki se je danes zgodaj popoldan zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 53-letni slovenski motorist.

Nesreča se je zgodila nekaj po 13. uri na izhodu proti trajektnemu pristanišču Jablanac, od koder trajekti plujejo proti otoku Rabu, poroča STA.

Policija še preiskuje vzroke nesreče. Po tragičnem dogodku je bil promet na jadranski magistrali ustavljen dve uri in pol, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.