Slovenija > Črna kronika
3046 ogledov

Dve nesreči, dva mrtva

vaja Letalska nesreča na Letališču Edvarda Rusjana Maribor 2023 reševalci reševalno vozilo
1/2
UKC Maribor
V eni prometni nesreči umrl 67-letni voznik mopeda, v drugi 83-letni voznik avtomobila.

V ponedeljek ob 18.15 se je v naselju Zgornje Škofije zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 67-letni voznik mopeda, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 67-letni voznik mopeda vozil po lokalni cesti skozi Zgornje Škofije v smeri Tinjana. Ko je pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka je zapeljal v desno izven vozišča, kjer je trčil v kamnito pobočje. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

V ponedeljek ob 13.10 se je izven naselja Petrovče v občini Žalec zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 83-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz Celja proti Žalcu. Pred naseljem Petrovče je zapeljal levo, na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pripeljal 57-letni voznik tovornega avtomobila in trčil vanj. Voznik osebnega vozila je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 158 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 18 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 120 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 42-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 48 tatvin, 30 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, devet groženj, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanjem denarja in nasilja v družini, po dve kaznivi dejanji ponarejanja listin, rop in povzročitev telesne poškodbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.