Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Dve nesreči: Voznica in pešec podlegla poškodobam

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Na Gorenjskem sta včeraj v večernih urah umrla dva človeka.

Včeraj se je okoli 18. ure v naselju Rečica pri Bledu zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni pešec doma iz Bleda.

Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Gorij, ki je vozil po napačni strani ceste. Voznik je namreč vozil iz smeri Bleda proti Gorjam, v naselju Rečica pri Bledu, v bližini obrata Lip Bled je v desnem ovinku zapeljal izven vozišča in pri tem s prednjim delom vozila trčil v pešca, ki je pravilno hodil ob levem robu vozišča. Voznik osebnega avtomobila je vozil pod vplivom alkohola, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Voznica v nasprotno smer

Druga prometna nesreča pa se je zgodila ob 19. 47 uri zaradi vožnje v nasprotno smer.

Na gorenjski avtocesti je 71-letna italijanska državljanka med priključkoma Podtabor in Naklo vozila v napačno smer. V bližini viadukta Tržiška Bistrica je silovito trčila v 39-letnega voznika osebnega vozila, ki je pravilno vozil v smeri Tržiča.  Trčenje je bilo tako silovito, da je voznica poškodbam podlegla na kraju nesreče. Ostali udeleženci v prometni nesreči niso bili huje poškodovani.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta od izvoza Duplje do Podtabora zaprta do 21. 50 ure, so še sporočili s PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.