Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Dve smrtni žrtvi v 24 urah

Prometna nesreča na gorenjski AC Bralec Blaž
Včeraj popoldne je na območju Postojne v prometni nesreči umrl 74-letnik. Danes zjutraj pa se je na območju Policijske uprave Kranj smrtno ponesrečil francoski državljan.

V nedeljo ob 15.10 se je na cesti Studeno–Strmica na območju Postojne zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 74-letni voznik iz Belskega, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Voznik je zapeljal s ceste, kjer je trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je bil odpeljan v ljubljanski klinični center, kje je ob 18.45 umrl. Sopotnik se je v nesreči lažje poškodoval, poroča STA.

Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 14 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, šest jih je bilo poškodovanih huje, pet pa lažje.

Prometna nesreča na gorenjski AC | Avtor: Bralec Blaž Bralec Blaž

Umrl 52-letni Francoz

Prometna nesreča se je okoli 4.15 zgodila na avtocesti med izvozom Lesce in Radovljica v smeri Ljubljane. Policisti so po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da se je v osebnem avtomobilu znamke Ford Fiesta vozila štiričlanska družina iz Francije.

Iz do sedaj še neznanega vzroka je vozilo nenadoma zapeljalo desno izven vozišča in trčilo v breg ter se nato prevrnilo na streho. Pri tem je umrl 52-letni moški. 47- in 21-letni ženski ter 20-letni moški, ki so še bili v vozilu, so se v nesreči prav tako poškodovali, vendar povratnih informacij o njihovem statusu poškodb še nimamo, nam je sporočil Leon Keder iz Policijske uprave Kranj.

Policisti trenutno še ugotavljajo sam vzrok nesreče in kdo je vozil vozilo. Zaradi nesreče je še vedno zaprta polovica gorenjske avtoceste med priključkoma Lesce in Radovljica v smeri Ljubljane. Promet je preusmerjen na vzporedno cesto, so na svojih spletnih straneh zapisali v Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Komentarjev 2
  • manch 08:56 06.avgust 2012.

    Novinarji, odločite se, kdo je umrl. Francoski državljan ali državljanka?!

  • Bizgec 08:54 06.avgust 2012.

    Aha... ko so vpleteni tujci iz drzav zahodno/severno od nas, pa policija ne rece avtomaticno, da je bil vzrok nesrece neprilagojena hitrost, a?