Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Dvema niso mogli več pomagati

Iz Trbovelj in Čezsoče poročajo o nesrečah, v kateri sta dve osebi umrli.

Prva nesreča se je zgodila včeraj nekaj po 13. uri v bližini naselja Čezsoča  v občini Bovec. Pri spustu po reki Soči je kajakaša obšla slabost. Bovški policisti so ugotovili, da so se z vstopnega mesta v vasi Čezsoča s tremi kajaki spustili člani nemške družine. V kajaku dvosedu sta bila 77-letni oče in njegov 47-letni sin, v drugih dveh kajakih pa še preostala člana družine, 48-letna ženska in njen 16-letni sin. Vsi so uporabljali ustrezno kajakaško opremo. 

Ob 13.10 uri je 47-letni sin med plovbo po reki Soči navzdol zaznal, da je njegovega 77-letnega očeta na prednjem sedežu v kajaku nenadoma obšla slabost oziroma se je slednji nekoliko nagnil naprej, zahropel ter obstal v sključenem položaju. Vsi člani omenjene nemške družine so omenjenega 77-letnika takoj zatem spravili na breg reke Soče in pričeli z oživljanjem. 

Kljub oživljanju svojcev in kasnejšemu posredovanju reševalcev iz tolminskega zdravstvenega doma je 77-letni nemški državljan na kraju dogodka umrl. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, obveščeno pa bo tudi pristojno okrožno državno tožilstvo. 

Padel s kolesom

Druga nesreča se je zgodila nekaj po 20. uri v Trbovljah. Na Trgu revolucije se je pri padcu smrtno ponesrečil kolesar. Ob prihodu na kraj dogodka so trboveljski reševalci ugotovili, da je kolesar zaradi srčne kapi umrl. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:35 07.avgust 2014.

    Počas . Tole niso nesreče , tole je čisto normalna smrt na prostem.