Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Dvema prekrškarjema za 6 tisočakov glob

policijska kontrola PU Novo mesto
Kamniški in ljubljanski policisti so včeraj lovili dva voznika, ki sta si skupaj nabrala za skoraj 6 tisočakov evrov glob. Eden je vozil osebni avtomobil, drugi motor. Zoper oba bodo policisti napisali tudi obdolžilni predlog.

Kamniški policisti so pri redni kontroli prmometa v okolici Kamnika ustavili voznika osebnega vozila znamke Peugeot 106 in v postopku ugotovili, da voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Med postopkom zasega vozila je voznik nepričakovano hitro sedel v vozilo in s kraja pobegnil. Policista sta zapeljala za njim in ga s svetlobnimi in zvočnimi signali večkrat skušala zaustaviti, kar pa voznik ni upošteval in vozil naprej, pri čemer je storil tudi več cestno prometnih prekrškov.

Končno so ga možje postave vendarle zaustavili, vozilo zasegli, zaradi cestno prometnih prekrškov pa bodo zoper voznika na pristojno sodišče podli obdolžilni predlog. Skupna višina glob storjenih prekrškov znaša 2580 evrov, o njih bo odločilo pristojno sodišče za prekrške.

Za nameček pa še ponarejena tablica

Ljubljanska policista sta medtem na ljubljanski obvoznici v bližini Rudnika zaradi cestno prometnih kršitev ustavljala voznika motornega kolesa znamke Honda CBR. Voznik na njune pozive ni ustavil, vozil je naprej v smeri Grosuplja, pri tem pa storil vrsto prekrškov.

Policista sta motorista v Grosupljem vendarle uspela zaustaviti in med postopkom ugotovila, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa je imel ponarejeno registrsko tablico.

Policisti so motorno kolo in tablico zasegli, zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog in kazensko ovadbo. Izrekla sta mu tudi globo v višini 3.360 evrov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:05 14.julij 2016.

    Ni mi jasno kako sta ga lahko dohitela . Verjetno , ker pač nima izpita , tudi motorja še ne zna voziti !