Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Dvema Slovencema bodo zaradi drog sodili

Heroin v Švici ostaja legalen; toda le, če ga odobri zdravnik. Žurnal24 main
Na Slovaškem bodo sodili dvema Slovencema, obtoženima vpletenosti v trgovino z drogami.

Slovenca sta obtožena, da sta leta 2010 organizirala prevoz deset tisoč litrov acetil anhidrida, ki se uporablja za izdelavo heroina. Njegova vrednost je znašala 300 tisoč evrov.

Obtoženca naj bi s še devetimi ljudmi organizirala prevoz acetil anhidrida iz Slovaške čez Madžarsko, Romunijo in Bolgarijo v Turčijo.

Predstavnik posebnega oddelka urada slovaškega generalnega tožilca Peter Sufliarsky na novinarski konferenci v Bratislavi ni želel podati informacij o deveterici, ki ju poleg dveh slovenskih državljanov sumijo vpletenosti v omenjeno kaznivo dejanje. Slovencema pa, če ju bodo spoznali za kriva, grozi 25 let zapora ali celo dosmrtna ječa.

Skrivoma so jih opazovali

Policisti so konec leta 2010 na skrivaj spremljali tovornjak, natovorjen z acetil anhidridom, ki je bil na poti iz Slovaške proti Turčiji. Kljub dogovoru s turško policijo, v skladu s katerim naj bi tovornjak spremljali vse do njegovega cilja in tako ugotovili, kdo je naročil acetil anhidrid, so turške oblasti vozilo ustavile in aretirale njegovega voznika, ki ni vedel, kaj prevaža.

Voznik je tako božič preživel za zapahi, za leto dni pa so mu tudi prepovedali vstop v Turčijo. Slovaško notranje ministrstvo mu je kasneje plačalo odškodnino v višini 25 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.