Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Dvojezične table mazala najstnika

Pahor na Avstrijskem Koroškem EPA
Policija na avstrijskem Koroškem je izsledila storilca, ki sta 1. oktobra pomazala dvojezično tablo v kraju Lovanke v Občini Dobrla vas. Gre za mladeniča, stara 18 in 19 let.

Prijeta mladeniča sta na zaslišanju priznala, da sta to storila za šalo in da sta želela vzbuditi pozornost. Po navedbah koroške deželne policije sta 18-letnik in njegov leto dni starejši tovariš dvojezično krajevno tablo pomazala z belim razpršilom, ki sta ga kupila posebej za ta namen. S svojim dejanjem sta Občini Dobrla vas povzročila za sto evrov škode.

Primer pomazane table v Lovankah je bil sicer prvi, odkar so na avstrijskem Koroškem sredi avgusta začeli postavljati nove dvojezične krajevne napise. Poleg table v Lovankah so neznanci 1. oktobra sicer pomazali še tri table v kraju Kazaze.

Prve nove dvojezične krajevne table na avstrijskem Koroškem so v skladu z dogovorom iz Celovca slovesno postavili 16. avgusta v Železni Kapli in Žitari vasi. Skupno naj bi postavili dvojezične table v 164 krajih, kjer živi slovenska manjšina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.