Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Eden brez izpita, druga dva ga bosta izgubila

policija Boštjan Tacol
Dva voznika sta napihala toliko, da bodo policisti sodniku predlagali, da se jima odvzame vozniško dovoljenje. Prvi je napihal malo manj, a je vozil brez izpita, vožnja pa ga bo stala 1.100 evrov. Druga dva bosta odštela še malo več, 1.200 evrov.

Gorenjski policisti so imeli polne roke dela s pijanimi vozniki. V zadnjih 24 urah so namreč obravnavali kar tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Prvega so včeraj okoli 16. ure  na  Gradnikovi  ulici  v Radovljici obravnavali radovljiški policisti.
45-letnemu  vozniku  osebnega  avtomobila iz Radovljice, ki nima vozniškega dovoljenja,  je  preizkus  pokazal 0,37  mg/l alkohola.

Drugega, 63-letnega  voznika  osebnega  avtomobila  iz  okolice  Škofje  Loke, so na
Laborah  pri  Kranju  včeraj  okoli 19. ure obravnavali kranjski policisti. Voznik  je  imel v izdihanem zraku 0,88 mg/l alkohola.

Tretjega, 54-letnega voznika  osebnega avtomobila iz okolice Bleda, pa so zaradi vpliva alkohola
(0,72  mg/l) včeraj okoli 20.30 ure na Bledu obravnavali blejski policisti. 45-letniku  so  policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo in ga kaznovali z globo  1.100  evrov, 54- in 63-letniku pa so poleg prepovedi vožnje začasno odvzeli   tudi  vozniško  dovoljenje.  O  njunem  ravnanju  bodo  z  nujnim obdolžilnim  predlogom  obveščali  še  pristojno  okrajno sodišče in v njem predlagali naj se jima zaradi teže prekrška odvzame vozniško dovoljenje. Za prekršek  se  voznik  sicer  kaznuje  z  globo najmanj 1.200 evrov in z 18. kazenskimi točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.