Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Eden grozil, drugi kar vdrl v stanovanje

Nasilje Shutterstock
Gorenjski policisti so pridržali nasilneža, ki je kljub prepovedi približevanja vznemirjal, zalezoval in grozil oškodovanko, dolenjski možje postave pa so ravno tako enemu nasilnežu izrekli prepoved približevanja.

Škofjeloški policisti so  zaradi  nadaljevanja kaznivega dejanja nasilje v družini prejšnji teden obravnavali  48-letnega  domačina,  ki  je  nad oškodovanko kljub prepovedi približevanja  izvajal  nasilje,  jo  vznemirjal,  zalezoval  in ji grozil. Osumljenec   je   prepoved   približevanja  od sredine  februarja,  ko  je oškodovanka   prijavila  nasilje,  kršil  večkrat,  prejšnji  teden  pa  je neupravičeno  vstopil  tudi  v  njeno  stanovanje  in  se iz njega ni hotel odstraniti.  

V   vseh  kršitvah  prepovedi  približevanja  so  posredovali policisti,  v četrtek  pa  so ga pridržali v skladu s predpisi o kazenskem postopku.  Obstajala  je  namreč  velika  verjetnost,  da  bo  na prostosti nadaljeval  z  izvrševanjem  kaznivega dejanja proti oškodovanki in njenimi družinskimi  člani,  kar je počel tudi v času prepovedi približevanja. Zato so predlagali tudi odreditev pripora. Osumljenec je od 28. marca v priporu.

Prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo, vložiti jo je mogoče kadarkoli. Pokliči na številko 113.

Grozil, da jo bo ubil

Novomeške policiste so sinoči okrog 20. ure obvestili o nasilju v družini. Takoj so odšli na kraj, zaščitili žrtev in 68-letnemu nasilnežu prepovedali približevanja zakonski partnerki, in sicer zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Moški je žrtev žalil in ji z nožem grozil, da jo bo ubil.

Nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad žrtvijo, vendar si ta zaradi strahu pred maščevanjem v preteklosti ni upala poiskati pomoči. Preganjal jo je iz skupnega bivališča, z njo ponižujoče in grdo ravnal, ji omejeval gibanje in grozil z ubojem.

Policisti so o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.