Slovenija > Črna kronika
2250 ogledov

Eden največjih zasegov: Pomagati jim je moral helikopter

zaseg konoplje Lendava
1/4
sobotainfo.com
Osumljenci so velik nasad konoplje posadili na težko dostopnem terenu.

Policisti PP Lendava so na podlagi informacij, ki so jih prejeli, na otoku na reki Muri izven naselja Benice odkrili večji nasad konoplje. Na območju so organizirali občasne zasede. Tako so 3. avgusta v popoldanskem času našli tri moške, ki so prišli v nasad. Trojici moških - gre za slovenske državljane, stare med 40 in 48 let - so odvzeli prostost in jim začasno zasegli vozilo, s katerim so prišli na kraj. 

V nasadu, ki je bil pripravljen na območju, velikem okoli 100 krat 300 metrov, je bilo 2650 sadik konoplje, velikosti med 80 in 110 centimetrov. Prostor je bil skrbno pripravljen za gojenje konoplje, prav tako so bile sadike skrbno negovane in gnojene.

Dostop do nasada je bil otežen, saj gre za močvirnat teren, poleg tega pa ni dostopen z vozilom, saj je treba prestopiti rokav reke Mure. Policisti so na pomoč poklicali policijsko helikoptersko enoto, ki jim je pomagala pri prevozu požetih rastlin na kopno. 

zaseg konoplje Lendava | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com

Na omenjenem prostoru bi osumljenci pridelali najmanj 600 kilogramov zelo kakovostne droge, katere vrednost na trgu bi znašala okoli 2 milijona evrov. Gre za enega največjih zasegov konoplje na tem območju v zadnjih letih. 

Drogo so gojili na zemljišču, katerega največji lastnik je Republika Slovenija. 

Preiskovalni sodnik je za vse tri osumljence odredil pripor. Gre za stare znance policije, ki so v Sloveniji že bili obravnavani zaradi kaznivih dejanj s področja preprodaje drog. Grozi jim zaporna kazen od 1 do 10 let zapora. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
 • Avatar Leon
  Leon 17:49 06.avgust 2020.

  To je samo vrh ledene gore pridelovanja zdravilne travice . Pridelovalci so samo člen v verigi prodajalcev pa policija ne ulovi . Zakaj le ? Sneg...sneg .....sneg .....

 • Korona0 16:48 06.avgust 2020.

  vse v redu in prav, vendar jih nikoli ne bi odkrili, če jih neki "nezadovoljnež v verigi ali organizaciji" ne bi izdal.

 • joze127 16:25 06.avgust 2020.

  Ali ni bila prejšnja direktorica ukradenih kmetijskih zemljišč prav iz Prekmurja. Ona že ve katerim je bilo treba oddati v najem. Sama poštenost zakupnikov. Seveda sklad pri tej kontroli nima nič Kontrolor ima samo 150 kg in sočen glas da ...prikaži veča stalno jamra kako je delo kontrolorja težko.