Slovenija > Črna kronika
7777 ogledov

En napadalec umrl, trije gredo za zapahe

Policijski trak Dare Čekeliš
Na dvorišče so prišli, da bi pretepli tamkaj stanujočega 20-letnika.

Na ptujskem sodišču se je po poročanju Slovenskih novic zaključilo sojenje trojici vpletenih v obračun v Krčevini pri Ptuju, ki se je končal s smrtjo 29-letnika. 

Štirje moški, stari od 25 do 29 let, so v noči na 27. maj poskušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, da bi pretepli tam stanujočega 20-letnega moškega. Moški so sprva na dvorišču poškodovali osebni avtomobil, potem pa skušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo. Razbili so kletno okno in grozili, da bodo 20-letnika ubili. Njegov oče je z balkona hiše s pištolo večkrat ustrelil v zrak.

Streli jih od napada niso odvrnili

Obsojenih to ni odvrnilo od napada, zato je 51-letni oče pritekel na dvorišče in tudi tam večkrat ustrelil proti moškim. Ti so tedaj začeli bežati k parkiranemu osebnemu avtomobilu, s katerim so se pripeljali na kraj dejanja. Med begom je 25-letni osumljenec utrpel dve strelni poškodbi, 29-letni moški pa je utrpel smrtno strelno poškodbo in na kraju umrl.

Streljanje v izolski bolnišnici | Avtor: Dare Čekeliš Dare Čekeliš

Najmanj eno leto v zapor

Priprti 25-letni Kristijan Pfajfer je po poročanju Slovenskih novic danes na sodišču skupaj s Sašem Vidovičem in Enom Mlakarjem priznal kazniva dejanja. Tožilka Diana Šeruga je vsem trem očitala kaznivi dejanji nasilništva in poškodovanje tuje lastnine, sodnica Marija Krajnc pa jim je izrekla zaporne kazni ter podaljšala pripor.

Pfajfer bo po poročanju časnika moral odsedeti leto in osem mesecev, Vidovič leto in pet mesecev, Mlakar pa leto dni zapora.

Oče 20-letnika bo odgovarjal za smrt četrtega napadalca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • albrim 01:19 22.junij 2018.

    in kaksna samobramba je ce clovek v streslis v hrbet med tem ko on bezi

  • simon39 17:50 21.junij 2018.

    Zakaj bo moral oče odgovarjati za svoja dejanja? Bila je samoobramba. Torej če ti nekdo grozi da te bo ubil, se tud branit ne smeš?

  • hpet 08:12 19.junij 2018.

    Po eni logiki bi morali biti poskusa umora, saj so grozili, da ga bodo ubili. Oče bo pa verjetno obtožen prekomernega silobrana - kako to zgleda pa verjetno lahko razloži samo kakšen izkušen birokrat.