Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Eden pod policijski avto, drugi v borilnem položaju

preiskava na Mestnem redarstvu Anže Petkovšek
Dva rogovileža sta želela obračunati s policisti. Prvi se je celo ulegel pod policijski avtomobil, drugi v borilnem položaju.

Kot so sporočili s PU Koper, je v Ilirski Bistrici prejšnji teden moški "kar tako" pričel kričati in žaliti policista v patrulji. Nato se je ulegel na tla, tako da je imel noge pod policijskim vozilom. Kasneje je policista še udaril v ramo in se z mahanjem in odrivanjem policistov uprl njunemu postopku. Policista sta morala uporabiti prisilna sredstva, pri čemer sta tako moški kot eden od policistov utrpela lahke telesne poškodbe.

Na podlagi zbranih informacij so se včeraj policisti odločili, da bodo proti moškemu podali kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja.

Najprej razgrajal doma, nato bi pokazal še policistoma

Nič kaj spoštovanja do policistov ni pokazal niti 32-letni Jeseničan. Policisti so se včeraj ob 7.30 odzvali na kršitev javnega reda in miru v zasebnem stanovanju na Jesenicah, kjer pa jih je pričakal srboriti moški. Kljub opozorilom policistov se ni hotel pomiriti, "takoj zatem pa se je celo postavil v tako imenovani borilni položaj, s katerim je želel policistom fizično preprečiti, da bi opravili uradno nalogo".

Policisti so uporabili plinski razpršilec in kršitelja s tem obvladali. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 3
  • Senior 13:59 14.november 2012.

    Nekaj podobnega se je zgodilo mojemu znancu v Jugoslaviji in miličniki so uporabili hrbtno masažo s pendriki in 14 dni je moral ležati samo na hrbtu. Masaža je bila zelo uspešna in nikdar več ni pomislil, da bi mu jo ponovili.

  • linka 16:56 13.november 2012.

    pa kaj policaji nimate pendreka ...par po hrptu pa bo mir !

  • Oseba_ 14:31 13.november 2012.

    brez komentarja , policija je še prenežna za take