Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Eden prijazno pristopi, drugi vas okrade

Neznanec na vratih Profimedias
Policija opozarja, da so kljub nenehnim opozorilom ljudje še vedno premalo pozorni na tujce, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo.

Tokrat se je dogajalo za Bežigradom v Ljubljani, v obeh primerih pa je eden od nepridipravov oškodovanko zvabil iz hiše in jo zamotil s pogovorom o izvajanju del ( prvi o postavljanju električnih drogov, drugi bi tlakoval dvorišče). Njegov pajdaš je medtem smuknil v hišo in kradel, v enem primeru nakit, v drugem denar.

Na ljubljanski policijski upravi ( PU Ljubljana) ponovno opozarjajo, da so žrtve predvsem starejši občani, ki šele čez nekaj ur ugotovijo, da so bili okradeni, težave nastajajo pri opisu:

"Z žrtvijo vzpostavijo nek prijazen odnos, vzpostavijo zaupanje. Oškodovanci pa v večini primerov že "pospravijo" prostor, kjer so delovali storilci in s tem spremenijo kraj dejanja in uničijo morebitne sledi,"  opozarja Nataša Pučko s PU Ljubljana, in dodaja, da naj imajo ljudje neznance, ki pristopijo do njih ves čas pod nadzorom in jih ne vabijo naprej. V primeru, da hišo zapustijijo, naj vrata zaklenejo in ključ vzamejo s seboj.

" V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijso izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, zunanji izgled, govor), znamko, barvo, tip in reg. št. vozila, s katerim so se neznanci pripeljali," dodaja Pučkova.  

dezurni@zurnal24.si  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.