Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Eksekucija pred domačim pragom

umor v zagrebu
1/5
Luka Stanzl/PIXSELL
Hrvaška policija še vedno išče morilca, ki je v petek zvečer v naselju Žuti breg v Dubravi hladnokrvno streljal na tri osebe.

Kot pišejo hrvaški mediji, je storilec trobil pred hišo 55-letne Vukosave. Ko je odprla vrata, so jo pokosili streli. Umrla je še na kraju dogodka. V streljanju je umrla tudi njena 53-letna sestra Milica, njen 51-leti svak Stipe Z. pa je bil težje poškodovan.

Motiv za pokol je za zdaj še neznan. Sosedi pravijo, da gre za dostojno družino. Opozorili pa so, da naj bi edinec 55-letne žrtve, ki se je pred nekaj meseci preselil v Berlin, imel dolgove, kar bi lahko bil razlog za krvavo maščevanje. Policija te teorije še ni potrdila. Preiskujejo pa možnost, da je umor povezan z družbo, ki jo je vodil Vukosavejin sin, ali z družbo, ki je bila v Stipetovi lasti.

Prav tako ni znano, kako točno je potekal umor. Hiša zakoncev se nahaja za Vukosavejino hišo. Večji del drame, ki naj bi trajala več minut, se je po predvidevanjih policije odvijala zunaj. Ni še znano, ali so bile žrtve skupaj v hiši ali sta zakonca poskušala 55-letnici pomagati in pri tem zadobila poškodbe, ki so bile za Milico usodne. "Napad je bil po vsej verjetnosti usmerjen na Vukosavo. Milica se je znašla sredi streljanja, Stipe pa se je verjetno boril z morilcem, da bi obvaroval sebe in ženo,“ je povedal sosed.

Morilec imel pomagača

Policija pa ne išče le ene osebe, ampak dveh. "Soseda je stopila iz trgovine in videla, kako je morilec zbežal. V avtu je sedel njegov pomagač. Stekla je za njima, a ju ni ujela. Šla je v bar in zakričala: 'Ubili so jih, ubili so jih.' Odhiteli smo do hiše. Moškemu sem strgal majico, da bi videl, kje je ranjen. Držal sem ga. Bil je pri zavesti. Njegova žena je umirala pred njegovimi očmi," je izjavil pretreseni sosed.

Reševalci so lahko pomagali le Stipetu, ki sta ga zadela dva metka – v trebuh in v nogo.

Policija orožja ni našla. Vso upanje polagajo na pričanje preživelega, saj je storilca videl. Sosedi pa so preiskovalce opozorili, da so na ulici opazili sumljiv srebrn avtomobil.

Komentarjev 2
  • depresija 12:30 08.december 2013.

    Kr neki.. Včasih bi blo bolš, če ne bi komentiral, da si ne bi sramote delal. Kaj ma Pahor veze z napisanim v prispevku??!!!

  • dragec 10:04 08.december 2013.

    To se je že preselilo v SLO. Priznajmo, stopnja kriminalitete izredno hitro narašča. Res, kaj, če bi se Pahor za en dan preselil na DOB in bil v vlogi zapornika????