Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Eksplozija plina v Sečovljah uničila vikend

Plin
1/2
Shutterstock
Okoli 8.40 je v Sečovljah odjeknila eksplozija. Eksplodiral je plin, ki je uhajal čez noč. 74-letna ženska huje opečena.

"Do požara ni prišlo. Plin je eksplodiral v kuhinji, vzrok pa še ni znan," je za zurnal24.si pojasnil vodja intervencije Branko Babuder iz Gasilske brigade Koper.

Pri intervencije je sodelovalo osem pripadnikov Gasilske brigade Koper in štirje iz PGD Sečovlje, posredovali so tudi policisti in reševalci, ki so opečeno 74-letno žensko iz Škofje Loke odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Plin uhajal čez noč

Vikend, ki meri približno 30 kvadratnih metrov, je uničen, zrušili sta se dve steni. "Eksplodiral je plin, ki je uhajal čez noč. Ne vemo natančno, kje je uhajal: na cevi, štedilniku, morda pa tudi na hladilniku. Zjutraj si je gospa hotela skuhati kavo. Takrat je bila prava koncentracija med zgornjo in spodnjo mejo eksplozivnosti in to je kot bomba. Odprlo je dve zidani steni, pometalo je ven vrata, okna, dvignilo je betonsko ploščo, ki je nato padla nazaj na stene oziroma kar je ostalo od njih. Objekt ni v celoti porušen, ampak ga bodo morali porušiti," je še pojasnil Babuder.

Po podatkih policije poškodovana ženska ni v življenjski nevarnosti.

Komentarjev 2
  • jozl 21:39 07.oktober 2012.

    verjetno ni več v smrtni nevarnosti, zakaj v življenski, morda zato ker je življenje ena velika jeba

  • KOJAK 10:46 07.oktober 2012.

    Ali je eksplodiral plin v prostoru ali plinska jeklenka. Jaz dvomim, da je eksplodirala jeklenka... novinar spet preveč filme glede al kaj?