Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Eksplozija prahu in škode za 110 tisoč evrov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na območju Libeliške Gore na Koroškem je požar povzročila eksplozija prahu, v Domžalah pa je zagorelo seno. Škoda je ogromna.

Požar, ki je v ponedeljek okoli 14. ure zajel gospodarsko poslopje in dva pomožna objekta ter del stanovanjske hiše na območju Libeliške Gore na Koroškem, je po prvih ocenah povzročil za okoli 110 tisoč evrov škode. Požar je povzročila eksplozija prahu, ki se je nabral okoli elektromotorja puhalnika, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Ogenj je zajel gospodarsko poslopje, veliko 20 krat osem metrov, leseno lopo v velikosti 40 kvadratnih metrov in 30 kvadratnih metrov veliko drvarnico. V požaru sta zgorela dva prašiča in pes, ogenj pa je uničil tudi osebni avtomobil, puhalnik in več drugega različnega orodja. Ogenj se je razširil tudi na stanovanjsko hišo, vendar ga je gasilcem uspelo pravočasno pogasiti.

Pri gašenju se je lažje poškodoval oče lastnika objektov in eden od gasilcev. Tuja krivda za nastanek požara, ki so ga gasili gasilci štirih gasilskih društev, je izključena, še navajajo policisti.

Zagorelo seno

V okolici Domžal je ogenj sinoči zajel podstrešje hleva, kjer je bilo shranjeno seno v balah, požar pa se je razširil na celoten objekt. Kljub intervenciji policistov, ki so kraj zavarovali, in gasilcev, ki so pogasili požar, je ogenj uničil hlev ter delovne stroje in gradbeni material v njem. Škodo ocenjujejo na več deset tisoč evrov.

Vzrok požara še ni znan, policisti pa bodo ogled nadaljevali še danes in o zbranih podrobnostih obvestili pristojno tožilstvo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.