Slovenija
72 ogledov

Eksplozija v Celju. Obstaja nevarnost novih eksplozij

gasilci požar PGE Celje
V Celju je pred približno uro in pol prišlo do eksplozije plina v podzemnih jaških.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o eksploziji plina na Mariborski cesti v Celju. S celjske policijske uprave so sporočili, da so bili nekaj pred 17.30 obveščeni, da je prišlo v jaških na Mariborski cesti v Celju, v bližini avtohiše, do udara zemeljskega plina. Sila udara je dvignila več pokrovov jaškov. Do udara je najverjetneje prišlo zaradi poškodbe plinskega voda. Kje natančno in zakaj je do poškodbe prišlo, še ni znano.

"Po prvih podatkih je poškodovana ena oseba in sicer mlajši moški, ki je bil v času udara v bližini jaška in je padel vanj. Po prvih podatkih gre na srečo za lažje poškodbe. Poškodovan je tudi objekt avtohiše," je sporočila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

Še vedno ostaja za ves promet zaprta Mariborska cesta od križišča z Ulico frankolovskih žrtev do City centra, prav tako je zaprta Cesta vTrnovlje ter del Podjavorškove ceste. "Pristojne službe ves čas opravljajo meritve koncentracije plina v jaških na omenjenem območju," je še povedala Trbulinova. Zaradi varnosti so zaprli bližnji bencinski servis Mol na Mariborski cesti.

Policija voznike poziva, naj bodo pri vožnji strpni in previdni ter naj upoštevajo navodila policistov. "Občane pa pozivamo, naj se zaradi nevarnosti morebitnih novih udarov plina ne zadržujejo na tem območju," poudarja Trbulinova.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3