Slovenija > Črna kronika
6255 ogledov

Foto: V pekarni naj bi eksplodirala prezračevalna naprava za plin

pekarna Grosuplje
1/11
Anže Petkovšek Eksplozija v pekarni Grosuplje.
V predelovalnem obratu v Grosupljem je nekaj po 14. uri odjeknila eksplozija.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam potrdili, da je v predelovalnem obratu v Grosupljem nekaj po 14. uri odjeknila eksplozija. Po zadnjih podatkih je ranjenih 7 oseb, ki naj bi utrpeli lahke telesne poškodbe. 

Zaposlene so evakuirali iz poslopja. Na kraju so vse pristojne službe. Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje Iztok Vrhovec je okoli 16. ure potrdil, da je požar pogašen in da so razmere pod nadzorom. Po prvih podatkih gasilcev je bila ena oseba težje poškodovana, nekaj pa lažje. 

Po besedah Vrhovca je šlo po prvih podatkih za eksplozijo plina na prezračevalni napravi za plin, eksplozijo pa so okoliški prebivalci čutili kot nekakšen potres. Nastala je materialna škoda, ki pa jo težko oceni.

Po informacijah direktorja grosupeljske občinske uprave Dušana Hočevarja naj bi do eksplozije prišlo v skladiščnem delu, zato naj stroji za proizvodnjo kruha ne bi bili poškodovani. Hočevar si zato želi, da bi lahko proizvodnja znova stekla čim prej.

V oddaji Svet na Kanalu A so poročali, da so v času eksplozije potekala vzdrževalna dela na plinski napeljavi. Med poškodovanimi sta tudi dva delavca podjetja, ki je izvajalo vzdrževalna dela. 

S policije so sporočili, da bodo zaradi obsežnosti in zahtevnosti ogleda ter vzpostavitve pogojev za delo, ogled kraja opravili jutri v dnevnem času. Vzrok eksplozije bo predvidoma znan po opravljenem ogledu. Policisti so kraj dogdoka zavarovali in bodo nadaljevali z nujnimi ukrepi na kraju dogodka. 

Pekarna Grosuplje je članica skupine Don Don, ki ima v lasti blagovni znamki Pekarna Grosuplje in Tvojih pet minut. V skupina Don Don je zaposlenih 1.615 ljudi. Don Don ima proizvodne enote v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.