Slovenija > Črna kronika
1871 ogledov

Eksplozija v Radovljici, umrle naj bi tri osebe

Policijsko vozilo Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
V času eksplozije so bile v objektu tri osebe.

"Kriminalisti na območju Radovljice obravnavajo eksplozijo v objektu, ki po prvih podatkih ni v funkciji," je sporočil Bojan Kos s PU Kranj. "Med eksplozijo so bile v objektu tri osebe. V drugih objektih ni prišlo do ogrožanja."

Eksplozija se je zgodila v delavnici, ki ni delovala. "V njej so se hudo poškodovale tri osebe, ki so na kraju umrle," je še pojasnil Kos. "Gre za odrasle osebe."

Eksplozija ni povzročila požara. "Gasilci so na kraju izklopili vodo in elektriko, kriminalisti pa so opravili prvi del ogleda," so razložili pri PU Kranj. "Okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva. Vzrok še ni znan."

Krimilisti so ogled kraja danes prekinili in ga bodo nadaljevali jutri.

Nastala je vecja materialna skoda.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • milan41 16:05 06.februar 2021.

    Peč je na trda goriva . Kaj lahko tu eksplodira ? Nič , razen če si niso pomagali za boljši vžig z bencinom , pa prepozno pritaknili šibico i so exp. bencinski hlapi v prostoru ali pa je kar je ...prikaži več bolj verjetno prišlo do explozije lesnega prahu , saj je bila tu mizarska delavnica . Vžig tega prahu je enak vžigu plina ali bencinskih hlapov,

  • Naklonsky 18:50 05.februar 2021.

    Peč je širok pojem: krušna peč, kamin, električna peč, plavž, kuhinjska pečica, industrijska peč, peč za centralno ogrevanje (plin, kurilno olje, drva, peleti) itd, itd .....malo več podrobnosti vseeno ne bi škodilo.