Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Eksplozija v turškem letovišču Alanya

Alanya je priljubljena tudi med slovenskimi turisti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Znano turško obmorsko letovišče Alanya je pretresla eksplozija. Dva človeka sta bila ranjena. Ta turistična destinacija je sicer zelo priljubljena tudi med Slovenci.

Po poročanju turške tiskovne agencije Anatolia sta bila pri tem ranjena dva človeka. Omenjeno letovišče je sicer zelo priljubljeno pri nemških in ruskih turistih.

Aranžmaje v Alanyi ponujajo tudi slovenske turistične agencije, zato smo se obrnili na slovensko zunanje ministrstvo. Kot so tam povedali za zurnal24.si, slovensko veleposlaništvo v Turčiji o tem še preverja informacije. Več bo tako znanega jutri.

Glede na poročila medijev, da sta bili ranjeni dve Danki, ki se že zdravita v lokalni bolnišnici, pa je bolj malo verjetnosti, da bi bil v eksploziji ranjen kakšen Slovenec.

Do eksplozije je prišlo na nekem parkirišču v mestu Alanya na jugu turške province Antalya. Sprva so domnevali, da je eksplodirala bomba, kasneje pa se je izkazalo, da je razneslo plinsko jeklenko.

Pri tem sta bila ranjena dva človeka, delno uničena sta bila dva avtomobila in eno motorno kolo. V okoliških stavbah pa so bila razbita stekla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.