Slovenija > Črna kronika
1202 ogledov

Med poskusom prišlo do eksplozije, dijak poškodovan

laboratorij poskus epruveta Profimedia
Pri poskusu v kemijski učilnici gimnazije je prišlo do eksplozije.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je ob 12.26 pri poskusu v kemijski učilnici kranjske gimnazije prišlo do eksplozije. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Odpeljali so jo v Univerzitetni klinični center Ljubljana. 

Posredovali so kranjski poklicni gasilci, ki so nudili pomoč poškodovani osebi, prezračili prostore in preverili koncentracijo plinov v prostoru. Prisotnosti plinov niso zaznali, tako da so lahko nadaljevali s poukom.

Pri enem od poskusov, ki sta jih izvajala dva dijaka, se je ena od snovi vnela, pri čemer je prišlo do eksplozije, je za 24ur.com povedal Tomaž Novak, ki je posredoval v intervenciji. Enega od dijakov je opeklo po roki, kako hude poškodbe je utrpel, pa Novak težko oceni. K sreči je dijak nosil zaščitna očala. 

V času izvajanja poskusa, ki jih v okviru pouka redno izvajajo, je bila prisotna tudi učiteljica. Kaj naj bi šlo narobe, ni še znano. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.