Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Eksploziv, privezan na najstnico

Policija v Sydneyju
1/5
EPA
Policiji v Sydneyju uspelo deaktivirati eksplozivno napravo, ki je bila pripeta na telo 18-letnice. Ni se premaknila več kot deset ur.

Nekaj čez polnoč po lokalnem času je policistom po desetih urah uspelo rešiti 18-letno dekle z "zelo izdelano in prefinjeno napravo", kot je po poročanju avstralskega Daily Telegrapha dejal Mark Murdoch, pomočnik načelnika policije.

"Pomembno je, gospe in gospodje, da je mlada dama na varnem," je dejal v izjavi za medije.

Policija se je pred ukrepanjem posvetovala s predstavniki avstralske Zvezne policije in britanske vojske, pa je pojasnila Madeleine Pulver.

Še vedno ni jasno, kdo in kako je eksploziv pripel na najstnico.

V okolici hiše, kjer živi 18-letno dekle, je vladalo obsedno stanje, medtem ko se je policija trudila deaktivirati eksploziv.

Eksplozivna ovratnica

Okoliščine nenavadnega dogodka so zelo nejasne. Prestrašena družina 18-letnice naj bi bila ena izmed najbogatejših v Sydneyju, zato je možno, da je v ozadju izsiljevanje denarja. Po besedah policijskega predstavnika je dekle težko situacijo prenašalo razmeroma dobro, je dejal potem, ko je bila na istem mestu že več kot 6 ur.

Ni še znano, kdo naj bi nanjo privezal eksploziv, vendar naj tega ne bi storila sama. 

Kot so še poročali na spletni strani avstralske izdaje Daily Telegrapha, je eden od policistov eksplozivno napravo opisal kot zelo nenavadno – šlo naj bi za neke vrste eksplozivno ovratnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.