Slovenija > Črna kronika
9813 ogledov

Emilijo zadavil in ob truplu zaspal

Lazar Terentić-umor Mediaspeed.net Prizorišče zločina
Komaj 20-letni Lazar Terentić se danes na mariborskem okrožnem sodišču ni izrekel o krivdi za umor sedem let starejše partnerke Emilije M., saj morajo prej ugotoviti njegovo prištevnost in procesno sposobnost.

Tragedija se je zgodila v noči na letošnji 26. maj v večstanovanjski hiši na Partizanski cesti v Mariboru. Dvajsetletni Lazar Terentić, rojen v Kosovski Mitrovici, vendar državljan Slovenije, in 27-letna Emilija M., državljanka Srbije, sta bila menda skupaj pol leta, usodnega poznega večera pa sta se v njegovi garsonjeri hudo sprla. Po verbalnem konfliktu naj bi Terentić Emilijo najprej pretepel in nato zadavil, kar je potrdila tudi obdukcija.

Lazar Terentić | Avtor: Večer Lazar Terentić Večer
Zvečer spet legel k truplu

Sosedje kljub žrtvinim krikom "Pusti me!" niso posredovali, ker je v stanovanju nato vse potihnilo. Takrat je Emilija že mrtva ležala v postelji. Terentić je po ugotovitvah kriminalistov zatem za kratek čas odšel iz stanovanja, a se kmalu vrnil in poklical svojo mamo, ki tudi živi v Mariboru. Povedal ji je, da sta se z dekletom skregala, tudi stepla, začela naj bi ona, in da naj pride ponj. Zavrnila ga je, ker da je njen mlajši sin bolan, in da naj uredi zadevo ter jo kasneje spet pokliče.

Naslednje jutro ga je poklicala sama. Lazar, ki je noč prebil ob mrtvi Emiliji, naj bi ji tedaj rekel, da je vse v redu, ter se zatem odpravil na urgenco, saj se je med fizičnim obračunavanjem poškodoval po roki in nogi, zdravniku je dejal, da se je udaril ob rob postelje. Zvečer je menda spet legel k truplu.

Klobčič se je začel razpletati šele v soboto, ko je Emilijo poklicala njena mati. Seveda se ni oglasila, zato pa ji je Lazar dve uri in pol kasneje vrnil klic. Najprej ji je povedal, da njena hčerka spi, zatem pa dodal, da je v komi, ker sta se stepla. Nazadnje so ga policisti aretirali in odpeljali v pridržanje.

Policisti so v preteklosti menda zaradi nasilja v družini obravnavali oba, Terentića in Emilijo, ki je bila zaradi paranoidne shizofrenije tudi večkrat hospitalizirana.

Odločal bo psihiatrični izvedenec

Terentić je danes na mariborskem okrožnem sodišču pred sodnico Ksenijo Hrastnik molče poslušal obtožnico, ki ga bremeni uboja, in komaj spregovoril kakšno besedo. Sicer pa je njegov zagovornik, odvetnik Simon Dolinšek, ki je že prej vložil ugovor na obtožnico, kar pomeni, da njegov varovanec krivde ne priznava, predlagal postavitev psihiatričnega izvedenca. Po zločinu se je Terentić namreč "nenavadno" obnašal, pa tudi pri pripravi obrambe odvetnik z njim težko komunicira.

Z Dolinškovim predlogom se je strinjal tudi višji državni tožilec Zoran Klinc, zato je sodnica Hrastnikova predobravnavni narok preložila za nedoločen čas.

Če bo Terentić spoznan za neprištevnega, mu bodo izrekli ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, sicer pa je za uboj predpisana kazen od pet do 15 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.