Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

En otrok v komi, enega pogrešajo

Žurnal24 main
Veslaška pustolovščina v Leipzigu se je tragično končala za enajstletnika, njegovega eno leto starejšega vrstnika pa še pogrešajo.

Nemški mediji poročajo o tragični nesreči na veslaški regati v Leipzigu. Enajstletni deček leži v komi v bolnišnici in je še v smrtni nevarnosti, njegovega vrstnika pa še iščejo. "Potapljači so na delu, preiskujejo pa tudi obrežje reke," je po poročanju nemških medijev povedal tiskovni predstavnik leipziške policije. "Na žalost je upanje, da bomo otroka našli živega, zelo majhno," je dejal.

Dvanajstletnik iz dežele Sacksen-Anhalt se je želel skupaj s štirimi vrstniki udeležiti veslaške regate. V nedeljo okoli 14. ure so se pripravljali na start, nato pa so se namesto načrtovanega spusta po reki navzgor pognali v nasprotno smer. Pri prehodu mimo zapornice se je čoln prevrnil, štiri dečke so kmalu po nesreči potegnili iz vode, pri čemer so enega sprva razglasili za mrtvega. Izkazalo se je, da je enajstletnik živ, vendar njegovo zdravstveno stanje ni obetavno. Po navedbah policije nobeden od dečkov ni imel rešilnega jopiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.