Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Ena oseba umrla, sedem zastrupljenih

Včeraj okoli opoldneva je v Retnjah prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Včeraj okoli 12. ure se je v silosu za sekance v Retnjah v občini Tržič zastrupila oseba z ogljikovim monoksidom. Kljub posredovanju reševalcev je oseba umrla na kraju dogodka. Na kraj dogodka so odšli tudi gasilci, ki so iz silosa prenesli zastrupljeno osebo, pomagali na prosto še domačim in reševalcem.

Umrl je 74-letni moški, še sedem oseb pa se je med  nudenjem  pomoči  74-letniku  s  plinom zastrupilo in so bili s kraja odpeljani. Nihče od teh sedmih naj ne bi utrpel hujših posledic.

Kriminalisti  so ugotovili, da je moški včeraj dopoldan umrl v skladišču za surovine,  ki  je  del gospodarskega objekta, kjer se opravlja dejavnost. V skladišču  so  se shranjevali sekanci, v ostalih prostorih so delovale tudi kurilne  naprave,  na samem kraju pa je bila vrednost ogljikovega monoksida znatno  presežena.  Zato so kriminalisti ogled kraja včeraj prekinili in so ga  nadaljevali danes  dopoldan. Opravili so še detajlen pregled naprav in prostorov,   zavarovali  posamezne dokaze,  z  zbiranjem  obvestil  pa  še nadaljujejo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:38 03.februar 2015.

    Za vsega 30 € vreden indikator !! Halo ! Ta bi že moral biti pritrjen na vsako peč in to tako , da peč ugasne in sproži alarm !