Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Enajst mrtvih v karaoke centru

Vzrok požara še ni znan. Žurnal24 main
V požaru v nekem karaoke centru v severnokitajskem mestu Chengdu v provinci Hebei je po do zdaj znanih podatkih umrlo najmanj 11 ljudi.

Po poročanju državnega kitajskega radia naj bi požar iz neznanega vzroka izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah, med mrtvimi pa naj bi bilo deset delavcev in lastnik lokala. Dva sta jo odnesla s poškodbami.

Kitajska tiskovna agencija Xinhua je sprva poročala, da je požar izbruhnil v karaoke centru, imenovanem Gedu Love Song Hall. Kot se je izkazalo pozneje, je v mestu Chengdu samo en karaoke center, ki se imenuje Huadu Love Song Hall, tam pa se je na telefonski klic odzvala ženska, ki o požaru ni vedela ničesar, v ozadju pa je bilo mogoče slišati prepevanje.

Kitajska se v zadnjem času pogosto spopada s požari na javnih mestih, ki večkrat zahtevajo smrtne žrtve, izbruhnejo pa največkrat zaradi neupoštevanja varnostnih standardov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.